top of page
Logo Matelsker 2025.png

BIFF MED STEKT ROSENKÅL OG SOPP

  • Liss Ann
  • 27. okt. 2021
  • 2 min lesing

Oppdatert: 3. feb. 2022

Saftig biff med smaker av høst.


Tid: 45 minutter Porsjoner: 4


Biff med stekt rosenkål og sopp


600-800 g biff. Beregn 150-200g biff pr. person. Her brukte jeg indrefilet av okse, men du kan gjerne bruke ytrefilet, entrecôte eller mørbrad også.

Salt og pepper

Nøytral olje og smør til steking


Stekt rosenkål og sopp

1 pakke rosenkål, ca 400 g

1 pakke kantareller, eller annen sopp. Ca 250g

1 ts rosmarin

2 fedd hvitløk, finhakket

Salt og pepper

Smør til steking


Potetmos

10 stk mellomstore poteter, ca 800g

2 dl helmelk eller kremfløte

2 ss smør

Salt og pepper


Rødvinssaus

 

SLIK GJØR DU

  • La biffene ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før tilberedning.

  • Forvarm en stekepanne med en blanding av nøytral olje, f.eks rapsolje og smør, på medium til sterk varme.

  • Krydre biffene med salt og pepper rett før steking og brun de raskt på alle sider.

  • Skru deretter ned varmen og la de steke på svak varme. Husk at tynne stykker trenger kortere tid en tykke stykker. Du kjenner at biffen er medium stekt når du trykker ned på midten med en skje og du får litt motstand. Er du usikker kan du bruke et steketermometer. Når kjernetemperaturen er nådd 56 grader, får du rosa biff.

  • Dekk til biffen og la den hvile i ca 20 minutter før servering, slik at kjøttsaften setter seg. (Litt kortere tid trengs på tynne stykker)


Potetstappe

  • Kok poteter møre.

  • Hell av vannet og mos de i kjelen sammen med en smør.

  • Smak til med melk eller fløte, salt og pepper. Potetstappen blir ekstra god når du bytter ut melk med kremfløte.


Stekt rosenkål og sopp

  • Rens og stek sopp på medium varme i en tørr stekepanne, slik at fukten fordamper og soppen nesten er halvert i størrelse.

  • Rens rosenkål og del de i to. Ha de i stekepannen sammen med soppen, litt smør, salt, pepper og rosmarin. Stek i 3 – 4 minutter til de får litt farge. Ha i hvitløk mot slutten av steketiden. Pass på at hvitløken ikke brenner seg.





Kommentarer


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page