BIFF MED STEKT ROSENKÅL OG SOPP
- Liss Ann
- 27. okt. 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 3. feb. 2022
Saftig biff med smaker av høst.
Tid: 45 minutter Porsjoner: 4

600-800 g biff. Beregn 150-200g biff pr. person. Her brukte jeg indrefilet av okse, men du kan gjerne bruke ytrefilet, entrecôte eller mørbrad også.
Salt og pepper
Nøytral olje og smør til steking
Stekt rosenkål og sopp
1 pakke rosenkål, ca 400 g
1 pakke kantareller, eller annen sopp. Ca 250g
1 ts rosmarin
2 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Smør til steking
Potetmos
10 stk mellomstore poteter, ca 800g
2 dl helmelk eller kremfløte
2 ss smør
Salt og pepper
Rødvinssaus
SLIK GJØR DU
La biffene ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før tilberedning.
Forvarm en stekepanne med en blanding av nøytral olje, f.eks rapsolje og smør, på medium til sterk varme.
Krydre biffene med salt og pepper rett før steking og brun de raskt på alle sider.
Skru deretter ned varmen og la de steke på svak varme. Husk at tynne stykker trenger kortere tid en tykke stykker. Du kjenner at biffen er medium stekt når du trykker ned på midten med en skje og du får litt motstand. Er du usikker kan du bruke et steketermometer. Når kjernetemperaturen er nådd 56 grader, får du rosa biff.
Dekk til biffen og la den hvile i ca 20 minutter før servering, slik at kjøttsaften setter seg. (Litt kortere tid trengs på tynne stykker)
Potetstappe
Kok poteter møre.
Hell av vannet og mos de i kjelen sammen med en smør.
Smak til med melk eller fløte, salt og pepper. Potetstappen blir ekstra god når du bytter ut melk med kremfløte.
Stekt rosenkål og sopp
Rens og stek sopp på medium varme i en tørr stekepanne, slik at fukten fordamper og soppen nesten er halvert i størrelse.
Rens rosenkål og del de i to. Ha de i stekepannen sammen med soppen, litt smør, salt, pepper og rosmarin. Stek i 3 – 4 minutter til de får litt farge. Ha i hvitløk mot slutten av steketiden. Pass på at hvitløken ikke brenner seg.

Kommentarer