ENKLE PANNEBRØD
- Liss Ann
- 26. apr. 2021
- 1 min lesing
Rykende ferske pannebrød smaker fantastisk som tilbehør til en rekke middags og lunsjretter. Denne superenkle oppskrift gir deg 4 stk nydelige pannebrød.
Porsjoner: 4 stk

Ingredienser
300 g hvetemel
50 g smør
185 dl helmelk
2 ts salt
Olje til steking
SLIK GJØR DU
Bland sammen mel og salt i en bolle.
Smelt smør i en kjele, tilsett melk og rør sammen.
Hell blandingen i bollen med mel og salt og kna det sammen et par minutter.
Pakk deretter deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30 minutter. Dette gjør at deigen binder seg og blir lettere å jobbe med.
Del deigklumpen inn i 4 deler, og kjevle de tynne og flate, ca 2 mm.
Varm stekepannen med litt olje i. Brødene skal stekes på ganske sterk varme, men ikke for sterk da de fort kan brenne seg. På min steketopp så holdt det med 6 - 6,5, men dette varierer veldig fra en steketopp til en annen, så prøv deg forsiktig frem.
Stek brødene til de får fin farge på begge sider. De skal boble litt opp.
תגובות