GRILLET KYLLING MED TZATZIKI
- Liss Ann
- 12. aug. 2021
- 1 min lesing
Nydelig og lett sommermat med smak av Hellas.

Ingredienser
4 stk kyllingfileter
Babyleaf salat
tomater
rødløk
Marinade til kylling
1ss sitron
2 ss honning
2 ts dijon sennep
2 ss olivenolje
1 ts timian, tørket
1 ts salt
1/2 ts pepper
Tzatziki
300g gresk yoghurt
1 stk agurk, raspet
1-2 stk hvitløksfedd, most
1 1/2 ts salt
2 ts sitronsaft
1-2 ss olivenolje
SLIK GJØR DU
Del kyllingfiletene i biter, og tørk de med tørkepapir. slik at marinaden fester seg bedre til kjøttet.
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, og pensle kyllingbitene.
La de marinerte kyllingbitene stå kaldt i minimum en time.
Slik lager du Tzatziki:
Skrell agurken og rasp den i en bolle. Bland inn saltet, og la det stå i ca 10 minutter til saltet har trukket ut vesken fra agurkmassen. Ha agurkmassen i et kjøkkenhåndkle (du kan også bruke torkipapir eller et kaffefilter). Samle sammen endene på kjøkkenhåndkle og vri til all saften fra agurken har rent ut.
Ha yoghurt i en skål og bland inn most hvitløk, sitron og raspet agurk.
Smak til og tilsett mer sitron og salt om du ønsker det.
Hell over oljen til slutt.
Sett kaldt i minimum en time.
Grill kyllingbitene og bland salaten.
Comments