top of page
Logo Matelsker 2025.png

GRILLET KYLLING MED TZATZIKI

  • Liss Ann
  • 12. aug. 2021
  • 1 min lesing

Nydelig og lett sommermat med smak av Hellas.


 
Potetlasagne

Ingredienser


4 stk kyllingfileter

Babyleaf salat

tomater

rødløk


Marinade til kylling

1ss sitron

2 ss honning

2 ts dijon sennep

2 ss olivenolje

1 ts timian, tørket

1 ts salt

1/2 ts pepper


Tzatziki

300g gresk yoghurt

1 stk agurk, raspet

1-2 stk hvitløksfedd, most

1 1/2 ts salt

2 ts sitronsaft

1-2 ss olivenolje

 

SLIK GJØR DU


  • Del kyllingfiletene i biter, og tørk de med tørkepapir. slik at marinaden fester seg bedre til kjøttet.

  • Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, og pensle kyllingbitene.

  • La de marinerte kyllingbitene stå kaldt i minimum en time.


Slik lager du Tzatziki:

  • Skrell agurken og rasp den i en bolle. Bland inn saltet, og la det stå i ca 10 minutter til saltet har trukket ut vesken fra agurkmassen. Ha agurkmassen i et kjøkkenhåndkle (du kan også bruke torkipapir eller et kaffefilter). Samle sammen endene på kjøkkenhåndkle og vri til all saften fra agurken har rent ut.

  • Ha yoghurt i en skål og bland inn most hvitløk, sitron og raspet agurk.

  • Smak til og tilsett mer sitron og salt om du ønsker det.

  • Hell over oljen til slutt.

  • Sett kaldt i minimum en time.


  • Grill kyllingbitene og bland salaten.



Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page