top of page
Logo Matelsker 2025.png

KREMET PASTA MED TOMAT OG RICOTTA

  • Liss Ann
  • 15. okt. 2021
  • 1 min lesing

Pasta med tomat og ricotta er et fantastisk alternativ til tomatsausklassikere, og er klar på bare 30 minutter.


Ricotta er en italiensk ost som passer godt til pasta og gryter.

I denne retten brukte jeg bucatini som er en hul spaghettitype, men her kan all slags pasta benyttes.


Tid: 30 minutter Porsjoner: 4

Kremet pasta med tomat og ricotta

Ingredienser


400 g valgfri pasta

400 g kjøttdeig

1 koks hele skinnfrie tomater

75 g ricottaost, Italiensk ost

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 løk

1 stk hvitløksfedd, finhakket

Salt og cayennepepper

Olivenolje til steking

Parmesan

Noen basilikumblader


 

SLIK GJØR DU

  • Kok pasta etter instruksjonen på vedlegget.

  • Kutt paprika og løk i terninger. Stek de i litt olivenolje i en forvarmet stekepanne på medium varme, til løken blir blank.

  • Tilsett finhakket hvitløk og stek i ca et minutt til. Pass på at hvitløken ikke brenner seg. Sett de stekte grønnsakene til side.

  • Stek kjøttdeig i litt olje.

  • Ha tomater og saus fra boksen i den ferdigstekte kjøttdeigen. Del tomatene i mindre biter med en stekespade el. og tilsett de ferdigstekte grønnsakene.

  • Reduser varmen og la det hele småkoke i ca 15 minutter til du får en jevn saus. Smak til med salt og cayennepepper.

  • Trekk pannen vekk fra platen og rør inn ricottaost.

  • Bland sausen sammen med pastaen og ha over litt parmesanost og basilikumblader.



Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page