KREMET PASTA MED TOMAT OG RICOTTA
- Liss Ann
- 15. okt. 2021
- 1 min lesing
Pasta med tomat og ricotta er et fantastisk alternativ til tomatsausklassikere, og er klar på bare 30 minutter.
Ricotta er en italiensk ost som passer godt til pasta og gryter.
I denne retten brukte jeg bucatini som er en hul spaghettitype, men her kan all slags pasta benyttes.
Tid: 30 minutter Porsjoner: 4

Ingredienser
400 g valgfri pasta
400 g kjøttdeig
1 koks hele skinnfrie tomater
75 g ricottaost, Italiensk ost
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1/2 løk
1 stk hvitløksfedd, finhakket
Salt og cayennepepper
Olivenolje til steking
Parmesan
Noen basilikumblader
SLIK GJØR DU
Kok pasta etter instruksjonen på vedlegget.
Kutt paprika og løk i terninger. Stek de i litt olivenolje i en forvarmet stekepanne på medium varme, til løken blir blank.
Tilsett finhakket hvitløk og stek i ca et minutt til. Pass på at hvitløken ikke brenner seg. Sett de stekte grønnsakene til side.
Stek kjøttdeig i litt olje.
Ha tomater og saus fra boksen i den ferdigstekte kjøttdeigen. Del tomatene i mindre biter med en stekespade el. og tilsett de ferdigstekte grønnsakene.
Reduser varmen og la det hele småkoke i ca 15 minutter til du får en jevn saus. Smak til med salt og cayennepepper.
Trekk pannen vekk fra platen og rør inn ricottaost.
Bland sausen sammen med pastaen og ha over litt parmesanost og basilikumblader.
Comments