top of page
Logo Matelsker 2025.png

POTATO SKINS

  • Liss Ann
  • 27. juni 2021
  • 2 min lesing

Å lage potato skins tar litt tid, men det absolutt verdt å vente på!


Når du velger poteter, velg de små og de med rødt skall. Asterix eller Beate er å anbefale.

Du vil ha mindre poteter fordi de er enkle å servere, og de holder formen bedre enn større poteter.


Ikke bruk ferdig raspet cheddarost, da den ikke smelter like godt.

Hvis du ved et uhell fjerner for mye potet mens du huller ut skinnet, er det bare å ta litt av den fjernede poteten og trykke den på plass igjen.

 
Potetlasagne

Ingredienser


4 stk poteter

4 skiver bacon, kuttet i terninger

90 g cheddar

2 stk vårløk, i tynne skiver

4 ss lettrømme

2 ss gressløk, hakket

Olivenolje

Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU


  • Forvarm ovnen til 200 grader.

  • Skrubb potetene og tørk de med tørkepapir. Prikk poteten med en gaffel, og gni de lett inn med olivenolje. Bak dem på et bakepapir til skinnet er sprøtt og du kan stikke en gaffel inn i poteten uten at den gir motstand, ca 1 time. Legg potetene på en rist og la de avkjøle nok til du klarer å håndtere de.

  • Stek baconterninger sprø, kutt vårløk i tynne skiver og rasp cheddarost.

  • Bland rømme og hakket gressløk i en skål.

  • Skru opp ovnen til 225 grader.

  • Del de bakte potetene i to og skrap ut en grop i hver halvdel med en spiseskje. Litt potet skal være igjen. Pensle potetene med et tynt lag olivenolje, både på oversiden og undersiden. Dryss over litt salt og pepper. Sett de tilbake i ovnen og stek de 10 minutter med skinnsiden ned, deretter snur du de og steker 10 minutter med skinnsiden opp.

  • Ta de ut av ovnen og fyll skallene med cheddarost og topp med sprøstekt bacon. Sett de tilbake i ovnen og stek de 3-5 minutter til osten har smeltet.

  • Dryss over vårløk og en litt klatt rømme med gressløk.



Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page