RED VELVET CUPCAKES
- Liss Ann
- 10. feb. 2022
- 2 min lesing
Red velvet er en vaniljekake med hint av sjokolade og sitron, farget med konditorfarge, og toppet med kremostfrosting. Kaken er svært populær i USA og serveres gjerne til jul og til Valentine's day.
Kaken kan dateres helt tilbake til 1300 tallet. På den tiden var det en type søtt brød, og mange la nøtter og frø i. Det var ikke før i Victoriansk tid at det ble til en kake. Ordet velvet eller fløyel fortalte gjestene at kaken hadde en jevn og myk tekstur. Det er noe usikkert med den røde fargen, men noen hevder at den kommer fra en kjemisk reaksjon mellom kakao og syren. Den gang brukte de naturlig kakao som har mye syre i seg. I dag må vi ty til konditorfarge for å få den røde fargen.
Oppskriften gir 12 stk cupcakes

Ingredienser
Tørre ingrediender
200 g hvetemel
1 ss kakaopulver
1 1/2 ts bakepulver
½ ts salt
Våte ingredienser
60 g usaltet smør, romtemperert
100 g sukker
2 store egg, ved romtemperatur
0,8 dl rapsolje
1,3 dl kulturmelk, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts saften fra sitron
1 ss rød konditorfarge
Kremostfrosting
75 g usaltet smør, myknet = 75g
200 g Philadelphia kremost, romtemperert
385 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
En klype salt
1 ts sitron
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 180 grander
Cupcakes
Sikt mel og de andre tørre ingrediensene, mel, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Blad sammen.
Ta en ny bolle og ha i smør og sukker som du visper godt sammen. Ha i eggene, et om gangen mens du fortsetter å visper til du får en jevn røre.
Ha i skummet kulturmelk, olje, sitron, vanilje og rød konditorfarge og visp sammen før du har i blandingen med de tørre ingrediensene. Visp på ny sammen til du får en jevn røre.
Fordel røren i en godt smurt muffinsform med plass til 12 muffins. Eller bruk muffinsformer i papir.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter.
Stikk en strikkepinne eller lignende midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen kake/deig på pinnen.
Frosting
Visp sammen smør og kremost (husk å helle av overflødig vann fra osten før du har den i bollen). Ha i litt og litt av melisen, visp godt sammen. Ha i vanilje og salt til slutt. Frostingen skal være fast nok til at den ikke flyter sammen.
Blir blandingen din for tynn kan du ha i mer melis.
Avkjøl kakene helt for du har på frosting.
Bildene er tatt av min mor; Ingrid Johannessen
Comments