top of page
Logo Matelsker 2025.png

SUPERRASKE OST OG SPEKESKINKETOPPER

  • Liss Ann
  • 16. mai 2021
  • 1 min lesing

Oppdatert: 19. mai 2021

Disse skikkelig gode butterdeigpakkene er superraske å lage, inneholder kun 3 ingredienser, og blir fort en favoritt blant gjestene.

 

Ost og spekeskinketopper

Ingredienser

Butterdeig

Spekeskinke

Skinkeost på tube

Egg til pensling, valgfritt


SLIK GJØR DU

  • Sett ovnen på 220 grader

  • Tin butterdeigplater og stikk ut sirkler med en utstikker, et glass eller lignende.

  • Kjevle sirkelen tynn, ca 1 mm.

  • Legg ønsket mengde spekeskinke over butterdeigen du nettopp har kjevlet ut, og fyll i litt skinkeost i midten. Det er viktig at ikke skinken går helt ut i kanten, da det vil bli vanskelig å få deigen til å feste seg.

  • Samle deigen rundt skinken, og dytt den sammen slik at den danner en liten pakke.

  • Om du ønsker det så kan du pensle de med egg før du setter de i ovnen. Dette vil gjøre pakkene gyllene og delikate. Jeg penslet ikke pakkene mine denne gangen.

  • Stek de på midterste rille i 10-20 minutter til de har fått en gyllen og fin farge.




Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page