top of page
Logo Matelsker 2025.png

TORSK I SITRONSAUS

  • Liss Ann
  • 20. okt. 2021
  • 1 min lesing

Lettvin torskemiddag som er klar på 20 minutter. Med smak av sitron, persille og middelhavskrydder.


Tid: 20 minutter Porsjoner: 4

Torsk i sitronsaus

Ingredienser


4 stk torskfiletbiter, porsjonsstykker

1-2 never hakkede persilleblader

5 ss sitron, ferskpresset

5 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss smeltet smør

3 ss hvetemel

1 ts malt koriander

1 ts paprikakrydder

1 ts malt spisskummen

1 ts salt

½ ts cayennepepper

Olje til steking


 

SLIK GJØR DU

  • Bland sitronsaft, olivenolje og smeltet smør i en bolle.

  • Bland mel, malt koriander, paprikakrydder, spisskummen, salt og cayennepepper i en annen bolle.

  • Tørk av fisken med et kjøkkenpapir.

  • Dypp fisken i sitronsausen, og dypp den deretter i mel og krydderblandingen. Rist av overflødig mel.

  • Varm opp 2 ss olivenolje i en støpejernpanne over middels høy varme. Tilsett fisken og stek den et par minutter på hver side for å gi den litt farge.

  • Tilsett resten av sitronsausen.

  • Dekk til stekepannen og la det småkoke i 5-10 minutter til fisken er gjennomstekt.

  • Fjern pannen fra varmen og dryss hakket persille. Server sammen med kokte poteter eller en god salat.



Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page