TORSK I SITRONSAUS
- Liss Ann
- 20. okt. 2021
- 1 min lesing
Lettvin torskemiddag som er klar på 20 minutter. Med smak av sitron, persille og middelhavskrydder.
Tid: 20 minutter Porsjoner: 4

Ingredienser
4 stk torskfiletbiter, porsjonsstykker
1-2 never hakkede persilleblader
5 ss sitron, ferskpresset
5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss smeltet smør
3 ss hvetemel
1 ts malt koriander
1 ts paprikakrydder
1 ts malt spisskummen
1 ts salt
½ ts cayennepepper
Olje til steking
SLIK GJØR DU
Bland sitronsaft, olivenolje og smeltet smør i en bolle.
Bland mel, malt koriander, paprikakrydder, spisskummen, salt og cayennepepper i en annen bolle.
Tørk av fisken med et kjøkkenpapir.
Dypp fisken i sitronsausen, og dypp den deretter i mel og krydderblandingen. Rist av overflødig mel.
Varm opp 2 ss olivenolje i en støpejernpanne over middels høy varme. Tilsett fisken og stek den et par minutter på hver side for å gi den litt farge.
Tilsett resten av sitronsausen.
Dekk til stekepannen og la det småkoke i 5-10 minutter til fisken er gjennomstekt.
Fjern pannen fra varmen og dryss hakket persille. Server sammen med kokte poteter eller en god salat.
Comments